אפשר לקרוא לזה בפשטות – תזונה נכונה. אם מסתכלים על רוב התפריט היפני רובו דל שומנים ומלא מרכיבים בריאים ומזינים מאוד. האוכל היפני ברובו דל שומן , מזין ואינו נאכל בכמויות ענקיות כמו שנהוג בעולם המערבי העשיר באוכל זבל , צבעי מאכל , שמן ועוד מרכיבים אשר לא רק אינם מזינים את גופינו אלא משחיתים אותו לאט לאט. התיבול במאכלים היפני לרוב כולל - סויה, מירין, וסאקה, אף הוא אינו שמן ותורם להפחתת הקלוריות בתפריט. המאכל המוכר ביותר של היפנים , סושי אינו מכיל טיפת שמן וכן גם מרק המיסו , שיפודי היקיטורי (עוף צלוי על גחלים) ועוד. היפנים נוהגים בנוסף לשתות באופן יומיומי אוצ'ה- התה היפני הירוק מלא הקפאין, אשר מעודד חילוף חומרים מהיר.
בתרבות היפנית הולכים לפי אכול כפי שהגוף זקוק ולא יותר מזה. לעומת זאת בעולם המערבי כל היום מנסים לדחוף לנו הגדלות כאלה ואחרות מה שיצר מצב שרובינו זוללים כמויות גדולות בהרבה ממה שגופינו זקוק.
אידיאל האופנה ביופי ביפן תומך ברזון אך לא מדובר ברזון של אנורקסיה. אלא ברזון בריא ונכון לגוף האדם. אם נסתכל מקרוב על התפריט היפני , שכן רוב המאכלים מבוססים על ירקות טריים , אצת נורי אשר מאוד בריאה לגוף האדם , דגים טריים. היפנים נוהגים לאכול הרבה יותר דגים מאשר בשר, בניגוד לעולם המערבי. אז לכל מי שרודפ/ת אחרי הדיאטה הבאה – אולי הגיע הזמן לעצור ולבדוק אופציה חדשה – תתחילו לאכול תפריט יפני. האוכל טעים , מזין , אינו משמין והתפריט היפני מגוון מאוד. ישנם מעבר לסושי המוכר מאכלים רבים ומעניינים שאנו ממליצים בחום לנסות , לטעום ואף ללמוד להכין בביתנו על מנת להעשיר את התפריט שלנו במה שטוב לגוף שלנו. בתאבון והצלחה.